wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » BRZOSKWINIE SUSZONE BEZ CUKRU 200g
BRZOSKWINIE SUSZONE BEZ CUKRU 200gBRZOSKWINIE SUSZONE BEZ CUKRU 200gBRZOSKWINIE SUSZONE BEZ CUKRU 200g
BRZOSKWINIE SUSZONE BEZ CUKRU 200gBRZOSKWINIE SUSZONE BEZ CUKRU 200gBRZOSKWINIE SUSZONE BEZ CUKRU 200g

BRZOSKWINIE SUSZONE BEZ CUKRU 200g

BRZOSKWINIE SUSZONE BEZ CUKRU 200g
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 2)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666904676

PKWiU: 10.39.25.0

Cena: 12,71 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (2)
Skład: brzoskwinie połówki 100%.
Owoc brzoskwini znany jest głównie z bogactwa w witaminy i minerały. Są to witamina E, C, B oraz kwas foliowy, a także minerały takie jak wapń, magnez, potas, fosfor. Dodatkowym atutem jest to, że brzoskwinie z natury nie zawierają sodu i tłuszczu. Regularne spożywanie brzoskwiń wspomaga organizm w wydalaniu szkodliwych toksyn z organizmu. Suszone brzoskwinie nie zawierają cukru oraz konserwantów czy sztucznych barwników. Charakteryzują się miękką konsystencją oraz naturalną słodyczą.

Zastosowanie:
- przekąska;
- dodatek do sałatek owocowych;
- dodatek do musli i granoli;
- dodatek do ciast i deserów.

POCHODZENIE : RPA
PRODUCENT : NATURAL EXPERT
WAGA :
200 g
- wartość energetyczna 163 kJ / 39 kcal
- tłuszcz 0,25 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,019 g)
- białko 0,91 g
- węglowodany 9,54 g
- błonnik 1,5 g
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Autor recenzji: Magdalena Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 08-07-2018
Super!
Autor recenzji: P8e7r Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 07-05-2018
Idealna przekąska, polecam ! ;)

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.