wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » MIGDAŁY MAŁE CIEMNE 5kg
MIGDAŁY MAŁE CIEMNE 5kgMIGDAŁY MAŁE CIEMNE 5kgMIGDAŁY MAŁE CIEMNE 5kg
MIGDAŁY MAŁE CIEMNE 5kgMIGDAŁY MAŁE CIEMNE 5kgMIGDAŁY MAŁE CIEMNE 5kg

MIGDAŁY MAŁE CIEMNE 5kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 0,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 0,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 0,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666995384

Cena: 184,83 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
MIGDAŁ CIEMNY 5kg 


Składniki: migdał ciemny 100%

Migdał ciemny to idealny składnik do ciast, produkcji masła, do owsianek, musli. mieszanek bakaliowych, orzechowych, ponadto idealnie sprawuje się pod postacią sprytnej przekąski. Są mniejsze, a co za tym idzie bardziej chrupiące. Mają ciemną skórkę, którą łatwo zdjąć poprzez parzenie. Dla poprawienia smaku można je prażyć i w takiej postaci dodawać do dań bardziej wytrawnych, mięsnych. 


Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 2423 kJ / 579 kcal
- tłuszcz 49,93 g
  - w tym kwasy tłuszczowe 3,8 g
- węglowodany 21,55 g
  - w tym cukry 0 g
- białko 21,15 g
- błonnik 12,5 g
- sól 0 g
Kraj pochodzenia: USA, Australia
Masa netto: 5 kg
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl



Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu