wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » MIGDAŁY MAŁE CIEMNE 500g
MIGDAŁY MAŁE CIEMNE 500gMIGDAŁY MAŁE CIEMNE 500gMIGDAŁY MAŁE CIEMNE 500gmigdały tanie natural expert.JPGmigdały małe natural expert.JPG
MIGDAŁY MAŁE CIEMNE 500g
MIGDAŁY MAŁE CIEMNE 500g
MIGDAŁY MAŁE CIEMNE 500g
migdały tanie natural expert.JPG
migdały małe natural expert.JPG

MIGDAŁY MAŁE CIEMNE 500g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 14,00 zł

Kod EAN: 5902666907288

Cena: 20,71 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
MIGDAŁ CIEMNY 500g 
 
Składniki: migdał ciemny 100%

Migdał ciemny to idealny składnik do ciast, produkcji masła, do owsianek, musli. mieszanek bakaliowych, orzechowych, ponadto idealnie sprawuje się pod postacią sprytnej przekąski. Są mniejsze, a co za tym idzie bardziej chrupiące. Mają ciemną skórkę, którą łatwo zdjąć poprzez parzenie. Dla poprawienia smaku można je prażyć i w takiej postaci dodawać do dań bardziej wytrawnych, mięsnych. 


Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna 2423 kJ / 579 kcal
- tłuszcz 49,93 g
  - w tym kwasy tłuszczowe 3,8 g
- węglowodany 21,55 g
  - w tym cukry 0 g
- białko 21,15 g
- błonnik 12,5 g
- sól 0 g
Kraj pochodzenia: USA, Australia
Masa netto: 500 g
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl

 
 
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
PRZYPRAWA MEKSYKAŃSKA 100g
szt. Do koszyka

DAKTYLE BEZ PESTEK 1kg

11,79 zł10,09 zł
szt. Do koszyka
OREGANO LIŚĆ 20g
szt. Do koszyka
GARAM MASALA 100g
szt. Do koszyka
Pozostałe produkty z kategorii
DAKTYLE BEZ PESTEK 500g
szt. Do koszyka
ŻURAWINA SUSZONA BEZ CUKRU 500g
szt. Do koszyka
ROKITNIK OWOC SUSZONY 5kg
szt. Do koszyka

DAKTYLE BEZ PESTEK 1kg

11,79 zł10,09 zł
szt. Do koszyka
WIÓRKI KOKOSOWE 300g
szt. Do koszyka
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu