Składniki: mielone ziarno kukurydzy.
Mąka kukurydziana to popularna i szeroko wykorzystywana mąka bezglutenowa, w związku z tym jej właściwościowi i wartości odżywcze powinny być doceniane. Mąka kukurydziana jest otrzymywana przez zmielenie ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru, dlatego nadaje potrawom taką barwę. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji pieczywa, makaronów, herbatników, ciast, tortilli. Również doskonale sprawdzi się w kuchni jako zamiennik mąki pszennej.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1629 kJ / 385 kcal
Tłuszcz 3,9 g
w tym kwasy nasycone 0,5 g
Węglowodany 77 g
w tym cukry 0,6 g
Białko 6,9 g
Sól 0 g
Kraj pochodzenia: POLSKA
Masa netto: 5 kg
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu
- wartość energetyczna - 361 kcal
- białko - 6,9 g
- tłuszcze - 3,9 g ( kwasy tłuszczowe nasycone - 0,54 g )
- węglowodany 76,9 g
- błonnik 7,3 g
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.