wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » ŚLIWKI SUSZONE PLASTERKI 100g
ŚLIWKI SUSZONE PLASTERKI 100gŚLIWKI SUSZONE PLASTERKI 100gŚLIWKI SUSZONE PLASTERKI 100gŚLIWKI SUSZONE PLASTERKI 100gŚLIWKI SUSZONE PLASTERKI 100g
ŚLIWKI SUSZONE PLASTERKI 100gŚLIWKI SUSZONE PLASTERKI 100gŚLIWKI SUSZONE PLASTERKI 100gŚLIWKI SUSZONE PLASTERKI 100gŚLIWKI SUSZONE PLASTERKI 100g

ŚLIWKI SUSZONE PLASTERKI 100g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666910646

Cena: 8,03 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
ŚLIWKI SUSZONE PLASTERKI 100g

Składniki: suszone plastry śliwki

Owoce zostały precyzyjnie wyselekcjonowane, a następnie pokrojone w plastry i wysuszone. 
Proces ten wydobywa głębię smaku. 
Ta słodko- kwaśna przekąska nie zawiera cukrów, dzięki czemu możemy cieszyć się naturalnym aromatem tego owocu. 
Pozycja idealna dla smakoszy śliwki oraz osób lubiących klasyczne smaki
w wyjątkowym wydaniu. 

Zastosowanie
-jako samodzielna przekąska
-dodatek do kompotów
-dodatek do deserów
-dodatek do owsianki

Kraj pochodzenia: Polska
 Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
email: info@naturalexpert.pl

Masa netto: 100 g

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1535 kJ / 363 kcal
- tłuszcz 1.2 g
   w tym kwasy nasycone 0.24 g
- węglowodany 65 g
  w tym cukry 65 g
- białko 3.6 g
- sól 0.1 g

 

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.


 
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu