wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » ŚLIWKA WĘGIERKA LIOFILIZOWANA 100g
ŚLIWKA WĘGIERKA LIOFILIZOWANA 100gŚLIWKA WĘGIERKA LIOFILIZOWANA 100gŚLIWKA WĘGIERKA LIOFILIZOWANA 100gŚLIWKA WĘGIERKA LIOFILIZOWANA 100g
ŚLIWKA WĘGIERKA LIOFILIZOWANA 100gŚLIWKA WĘGIERKA LIOFILIZOWANA 100gŚLIWKA WĘGIERKA LIOFILIZOWANA 100gŚLIWKA WĘGIERKA LIOFILIZOWANA 100g

ŚLIWKA WĘGIERKA LIOFILIZOWANA 100g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666910226

Cena: 22,22 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
ŚLIWKA WĘGIERKA LIOFILIZOWANA 100g

Składniki:100% śliwka węgierka liofilizowana połówki.

Liofilizacja to metoda polegająca na zamianie wody w produkcie ze stanu stałego  w stan pary - z pominięciem  stanu ciekłego. Proces rozpoczyna się od zamrożenia produktu do temperatury około -40 stopni C, pod ciśnieniem atmosferycznym, a następnie dochodzi do sublimacji lodu i suszeniu. Otrzymane w ten sposób śliwki  zachowują  swój pierwotny kształt, kolor, zapach oraz ok 95% witamin i składników odżywczych.
Wystarczy dodać troszeczkę  wody i liofilizowane owoce staną się  takie, jak przed procesem osuszania. Doskonale pasują jako dodatek do owsianek, jogurtów, drinków,  ciast i deserów.

 




 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1532 kJ / 362 kcal
- tłuszcz 2,1 g
   w tym kwasy nasycone 0,40 g
- węglowodany 76,30 g
  w tym cukry 52,80 g
- białko 3,70 g
- sól 0,06 g

 

Kraj pochodzenia: Polska
 Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
email: info@naturalexpert.pl
Masa netto: 100g

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu


 
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu