wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » ROKITNIK OWOC LIOFILIZOWANY 25g
ROKITNIK OWOC LIOFILIZOWANY 25gROKITNIK OWOC LIOFILIZOWANY 25gROKITNIK OWOC LIOFILIZOWANY 25gROKITNIK OWOC LIOFILIZOWANY 25g
ROKITNIK OWOC LIOFILIZOWANY 25gROKITNIK OWOC LIOFILIZOWANY 25gROKITNIK OWOC LIOFILIZOWANY 25gROKITNIK OWOC LIOFILIZOWANY 25g

ROKITNIK OWOC LIOFILIZOWANY 25g

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 2)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666909596

Cena: 8,03 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (2)
 
ROKITNIK OWOC LIOFILIZOWNY 25g

Składniki : Rokitnik liofilizowany 
 
Owoce poddane liofilizacji są w 100% naturalne, bez sztucznych barwników, konserwantów i dodatku cukru. Posiadają naturalny smak, i zachowują świeżość na długi czas bez obaw o zepsucie. Główną zaletą korzystania z produktów liofilizowanych jest ich wielofunkcyjne zastosowanie wedle indywidualnej potrzeby. Sprawdza się jako dodatek do musli, owsianek, mieszanek herbat owocowych oraz galaretek owocowych.
 
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna: 2045 kJ / 489 kcal
- tłuszcz: 25 g
- w tym kwasy nasycone: 4 g 
- węglowodany: 24 g 
 - w tym cukry: 14 g
- białko: 13 g
- sól: 0,01 g
 
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 25 g
Producent: NATURAL EXPERT 
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl 
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

 
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Córka się tym zajada. Ponoć pyszne.

Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Córka uwielbia rokitnik. Ten jest wspaniały. Polecam.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu