wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » POZIOMKA LIOFILIZOWANA 25g
POZIOMKA LIOFILIZOWANA 25gPOZIOMKA LIOFILIZOWANA 25gPOZIOMKA LIOFILIZOWANA 25gPOZIOMKA LIOFILIZOWANA 25gPOZIOMKA LIOFILIZOWANA 25g
POZIOMKA LIOFILIZOWANA 25gPOZIOMKA LIOFILIZOWANA 25gPOZIOMKA LIOFILIZOWANA 25gPOZIOMKA LIOFILIZOWANA 25gPOZIOMKA LIOFILIZOWANA 25g

POZIOMKA LIOFILIZOWANA 25g

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666909602

Cena: 27,27 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (1)

POZIOMKA LIOFILIZOWANA 25 g
Składniki: Owoc poziomki liofilizowany.
.
Owoce poddane liofilizacji są w 100% naturalne, bez sztucznych barwników, konserwantów i dodatku cukru. Posiadają naturalny smak, i zachowują świeżość na długi czas bez obaw o zepsucie. Główną zaletą korzystania z produktów liofilizowanych jest ich wielofunkcyjne zastosowanie wedle indywidualnej potrzeby. Liofilizowana poziomka jest w pełnych owocach dlatego idealnie nadaje się jako dodatek do musli, owsianek, herbat owocowych, kompotów, czekolad naturalnych. 

Wartość odżywcza w 100g produktu:
- wartość energetyczna:  371 kcal
- tłuszcz: 5,0 g
 - w tym kwasy nasycone: <0,2 g 
- węglowodany: 63 g
 - w tym cukry: 63 g
- białko: 8 g
- sól: 0,03 g

Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 25 g
Producent: NATURAL EXPERT 
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl 
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

 
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Bardzo smaczna jako przekąska i dodatek do deserów. Teraz można cieszyć się smakiem poziomki przez cały rok

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu