wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » ORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 600g
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
  • P.P.H. Kamil Chojnowski
    Andersa 40/26, 15-113 Białystok
    woj. podlaskie
    NIP: 5422782393
  • E-mail:info@naturalexpert.pl
  • Telefon606382944
  • Godziny działania sklepu9.00 - 16.00
ORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 600gORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 600gORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 600g
ORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 600gORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 600gORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 600g

ORZECHY PEKAN ŁUSKANE POŁÓWKI 600g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666904720

Cena: 40,89 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
SKŁADNIKI: Orzechy pecan bez łupiny
Orzechy pecan z pozoru mogą wydawać się podobnymi do orzechów włoskich - posiadają bowiem dużą, lecz nie tak bardzo jak w przypadku orzecha włoskiego pofałdowaną powierzchnię, jak również cienką oraz błyszczącą powłokę w brązowym kolorze. Charakteryzują się jednakże stonowanym, nieco delikatnym smakiem. Z tego powodu najczęściej wykorzystuje się je w cukiernictwie jako interesujący dodatek do słodkich kremów, ciast i innych wypieków. Orzechy pecan są wysokokalorycznym produktem, który jednocześnie jest bogaty w substancje odżywcze, takie jak antyoksydanty, cynk czy witamina B1, dlatego ich spożywanie korzystnie wpływa na organizm.alt
  • bez soli
  • bez łupiny 
  • bez konserwantów


Pochodzenie: USA


Producent: NATURALEXPERT

masa netto: 600 g
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.