wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » ORZECHY MAKADAMIA PRAŻONE W ŁUPINIE 200g
ORZECHY MAKADAMIA PRAŻONE W ŁUPINIE 200gORZECHY MAKADAMIA PRAŻONE W ŁUPINIE 200gORZECHY MAKADAMIA PRAŻONE W ŁUPINIE 200gORZECHY MAKADAMIA PRAŻONE W ŁUPINIE 200g
ORZECHY MAKADAMIA PRAŻONE W ŁUPINIE 200gORZECHY MAKADAMIA PRAŻONE W ŁUPINIE 200gORZECHY MAKADAMIA PRAŻONE W ŁUPINIE 200gORZECHY MAKADAMIA PRAŻONE W ŁUPINIE 200g

ORZECHY MAKADAMIA PRAŻONE W ŁUPINIE 200g

Dostępność: Dostępny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666908742

Cena: 24,75 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

ORZECHY MAKADAMIA PRAŻONE W ŁUPINIE SŁODKO-SŁONE 200g

Skład: Prażony orzech makadamia w skorupie, sól, cukier.

Do każdej paczki, dołączony jest kluczyk, a łupina orzechów specjalnie do niego jest nacięta! 

Makadamia należy do grupy wiecznie zielonych drzew, a jej główne występowanie to Australia i Nowa Zelandia. Orzech makadamia zamknięty w swojej skorupce prażony słodko-słony jest produktem limitowanym, przeznaczonym dla prawdziwych smakoszy bakalii. Prażony orzech makadamia o maślanym smaku z odrobiną soli uwalnia niesamowity aromat który podbił serca ludzi na całym świecie. Delikatnie naciętą skorupkę otwiera się za pomocą specjalnego klucza który jest dołączony do opakowania. 

Dlaczego warto skusić się na orzech makadamia w łupince?:

- powala niesamowitym aromatem oraz smakiem, którego nie oddaje orzech kupiony już bez skorupki.
- dostarcza mnóstwo rodzinnej zabawy przy wspólnym wydobywaniu orzecha ze środka łupiny. 
- jest to produkt limitowany dostępny tylko do wyczerpania zapasów.

POCHODZENIE: Australia
PRODUCENT: Natural Expert
MASA NETTO: 200 g
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.