wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » MIGDAŁY BLANSZOWANE LEKKO PRAŻONE 1kg
MIGDAŁY BLANSZOWANE LEKKO PRAŻONE 1kgMIGDAŁY BLANSZOWANE LEKKO PRAŻONE 1kgMIGDAŁY BLANSZOWANE LEKKO PRAŻONE 1kg
MIGDAŁY BLANSZOWANE LEKKO PRAŻONE 1kg
MIGDAŁY BLANSZOWANE LEKKO PRAŻONE 1kg
MIGDAŁY BLANSZOWANE LEKKO PRAŻONE 1kg

MIGDAŁY BLANSZOWANE LEKKO PRAŻONE 1kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 14,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666913302

Cena: 44,95 zł

Chwilowo niedostępny

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

MIGDAŁY BLANSZOWANE LEKKO PRAŻONE 1kg


Składniki: Migdały blanszowane lekko prażone

Migdały blanszowane pra
żone są produkowane z surowców o najwyższej jakości, pozyskiwanych od sprawdzonych dostawców. Swój wyjątkowy smak zawdzięczają procesowi delikatnego prażenia. Pozbawione są brązowej skórki dzięki czemu mają przyjemniejszy smak. Stanowią znakomite połączenie walorów smakowych oraz wartości odżywczych

Można chrupać je wprost z opakowania, jak również dodać do wypieków, deserów, do porannej owsianki, do nalewek i likierów. Świetne do przyrządzenia masła migdałowego,

 

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 2540 kJ / 612 kcal
- tłuszcz 54 g
w tym kwasy nasycone 6 g
- węglowodany 7 g
w tym cukry 4,8 g
- białko 24 g
- sól 0,01 g

 

Kraj pochodzenia: Włochy
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
email: info@naturalexpert.pl

Masa netto: 1 kg

 

 

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

 

- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
MORWA BIAŁA SUSZONA 1kg
szt. Do koszyka
KASZA JAGLANA 1kg
szt. Do koszyka
KARDAMON MIELONY 80g
szt. Do koszyka
PESTKI SŁONECZNIKA ŁUSKANE 1kg
szt. Do koszyka
Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu