wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » MIESZANKA ŻURAWINA MIGDAŁ KOKOS 150g
MIESZANKA ŻURAWINA MIGDAŁ KOKOS 150gMIESZANKA ŻURAWINA MIGDAŁ KOKOS 150g
MIESZANKA ŻURAWINA MIGDAŁ KOKOS 150gMIESZANKA ŻURAWINA MIGDAŁ KOKOS 150g
Nowość

MIESZANKA ŻURAWINA MIGDAŁ KOKOS 150g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666908681

Cena: 7,02 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
MIESZANKA ŻURAWINA MIGDAŁ KOKOS 150g
Skład: Żurawina krojona, migdały, płatki kokosowe, (cukier, olej słonecznikowy -tyle co na żurawinie) BEZ KONSERWANTÓW.

Kwaśno słodka żurawina, delikatny i aromatyczny kokos z dodatkiem chrupiącego migdała tworzy idealną kompozycję smakową, której nie oprze się żaden smakosz bakalii. Produkty użyte do stworzenia mieszanki są najlepszej jakości, bez sztucznych dodatków i konserwantów. Trio bakaliowe świetnie sprawdzi się jako smaczna przekąska w ciągu dnia, dodatek do wypieków (np. ciasteczek owsianych), owsianki.

Dlaczego warto skusić się na mieszankę żurawina, migdał, kokos?
- jest prosta w składzie, o unikatowym wyrazistym smaku;
- produkty użyte do stworzenia mieszaki są najwyższej jakości;
- stanowi smaczną przekąskę o wielu zastosowaniach.
 

POCHODZENIE: Polska
PRODUCENT: Natural Expert
MASA NETTO: 150 g




 
-Wartość energetyczna 2063 kJ
-Tłuszcz 29g
  w tym kwasy tłuszczowe 3,1g
-Węglowodany 42g
  w tym cukry 28g
-Białko 8,6g
-sól 0,029g
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.