wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » MIESZANKA STUDENCKA PREMIUM 80g
SZYBKA WYSYŁKA Dziś zamawiasz - Jutro wyślemy
  • kurier inpost
Cennik
Pobierz cennik HTMLPobierz cennik XLS
Kontakt
MIESZANKA STUDENCKA PREMIUM 80gMIESZANKA STUDENCKA PREMIUM 80gMIESZANKA STUDENCKA PREMIUM 80g
MIESZANKA STUDENCKA PREMIUM 80g
MIESZANKA STUDENCKA PREMIUM 80g
MIESZANKA STUDENCKA PREMIUM 80g

MIESZANKA STUDENCKA PREMIUM 80g

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 14,00 zł

Kod EAN: 5902666909794

Cena: 4,09 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (1)


MIESZANKA STUDENCKA PREMIUM 80g

 

Składniki: Rodzynka naturalna, rodzynka sułtanka (olej słonecznikowy), orzechy arachidowe prażone, chipsy bananowe (banany, olej kokosowy, cukier, naturalny aromat bananowy), migdały, orzechy nerkowca, orzechy laskowe prażone


Mieszanka studencka to idealny produkt wykorzystywany jako przekąska. Naturalne składniki, czyli bakalie oraz orzechy wysokiej jakości, to zdrowa i pożywna alternatywa dla osób lubiących podjadać między posiłkami. Zarówno wśród dzieci jak i wśród dorosłych znajdzie swoich zwolenników. Każdy składnik mieszanki przed spakowaniem jest starannie selekcjonowany, tak aby każdy z koneserów smaku był zadowolony. 


 

Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 80g
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 2100 kJ / 500 kcal
- tłuszcz 35 g
- w tym kwasy nasycone 5 g
- węglowodany 32 g
- w tym cukry 23 g
- białko 16 g
- sól 0.05 g

 

 

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

ok

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
PRZYPRAWA UNIWERSALNA 1kg
szt. Do koszyka
DAKTYLE MEDJOUL JUMBO 200g
szt. Do koszyka
ORZECHY PINIOWE CEDROWE MINI 100g
szt. Do koszyka
BÓB PRAŻONY BARBECUE 500g
szt. Do koszyka
Pozostałe produkty z kategorii
RODZYNKI NATURALNE DUŻE 5kg
szt. Do koszyka
KAKI SUSZONE 100g
szt. Do koszyka
ORZECHY PINIOWE CEDROWE 200g
szt. Do koszyka
ORZECHY ZIEMNE SMAŻONE BEZ SOLI 5kg
szt. Do koszyka
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu