MANGO SUSZONE BEZ CUKRU DROBNE KAWAŁKI 1kg
Składniki: mango suszone drobne kawałki bez cukru i konserwantów.
Mango suszone jest owocem tropikalnym, który wyróżnia się wyjątkowym aromatem i ciekawym smakiem. Oferowany przez nas owoc dojrzewał naturalnie w słońcu i został wysuszony bez dodatku cukru i konserwantów. Stanowi prawdziwy rarytas, który z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wytrawnym smakoszom.
Plastry mango to zarówno ciekawa w smaku, pożywna gotowa do spożycia od razu po wyjęciu z opakowania przekąska oraz słodki dodatek do jogurtów, domowej granoli, porannej owsianki, kompotów, deserów, sałatek, ciast, nadziewania mięs lub kulek mocy
Słodki smak suszonego owocu przekona nawet najmłodszych miłośników owoców tropikalnych.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1507 kJ / 360 kcal
- tłuszcz 0.1 g
w tym kwasy nasycone 0.1 g
- węglowodany 89 g
w tym cukry 42 g
- białko 1 g
- sól 0 g
Kraj pochodzenia: Burkina Faso
Masa netto: 1 kg
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia.
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno.
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne.
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.