wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » LIMONKA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 500g
LIMONKA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 500gLIMONKA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 500gLIMONKA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 500gLIMONKA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 500g
LIMONKA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 500g
LIMONKA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 500g
LIMONKA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 500g
LIMONKA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 500g
Nowość

LIMONKA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 500g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 14,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666913463

Cena: 36,36 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
LIMONKA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 500g


Składniki: limonka suszona plasterki

Limonka to kuzynka cytryny w formie suszonej nie znajdzie zastosowania tam, gdzie niezbędny jest jej sok. Doskonale wzbogaci jednak dania orientalne, jednogarnkowe lub potrawy duszone na bazie ryżu lub roślin strączkowych.
Sprawdzi się również jako dodatek do pieczonych ryb, mięs nadając im lekko cytrusowej nuty. 
Znakomicie nadaje się jako dodatek dekoracyjny florystyczny do różnego rodzaju kompozycji, świecowych, kwiatowych, przy tworzeniu bukietów oraz stroików


Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 70 kcal / 293 kJ
- tłuszcz 1 g
   w tym kwasy nasycone 0 g
- węglowodany 7 g
  w tym cukry
- białko 9 g
- sól 0 g
Kraj pochodzenia:  Iran
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
email: info@naturalexpert.pl

Masa netto: 500 g


Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.


 
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu