wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » JABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 500g BEZ SKÓRKI POLSKIE
JABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 500g BEZ SKÓRKI POLSKIEJABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 500g BEZ SKÓRKI POLSKIEJABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 500g BEZ SKÓRKI POLSKIE
JABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 500g BEZ SKÓRKI POLSKIEJABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 500g BEZ SKÓRKI POLSKIEJABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 500g BEZ SKÓRKI POLSKIE
Nowość

JABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 500g BEZ SKÓRKI POLSKIE

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666909220

Cena: 23,23 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

JABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 500g BEZ SKÓRKI POLSKIE

Skład: Jabłka Polskie krojone w plasterki, suszone na chipsy 100%.

Chipy jabłkowe z Polskich plantacji, wyróżniają się naturalnie słodkim smakiem i brakiem sztucznych dodatków.
Świetnie sprawdzą się jako smaczna przekąska w ciągu dnia dla małych i dużych klientów. Można użyć jabłuszek również jako elementu dekoracyjnego.

Zastosowanie:
- smaczna przekąska bez dodatku cukru i konserwantów;
- pokruszone jako dodatek do musli i granoli;
- jako dekoracja do wypieków.

POCHODZENIE: Polska
PRODUCENT: Natural Expert
MASA NETTO: 500 g
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.