wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » JABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 100g BEZ SKÓRKI POLSKIE
polskie chipsy jabłkowe_naturalexpert.JPGJABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 100g BEZ SKÓRKI POLSKIEJABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 100g BEZ SKÓRKI POLSKIEJABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 100g BEZ SKÓRKI POLSKIEJABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 100g BEZ SKÓRKI POLSKIE
polskie chipsy jabłkowe_naturalexpert.JPGJABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 100g BEZ SKÓRKI POLSKIEJABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 100g BEZ SKÓRKI POLSKIEJABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 100g BEZ SKÓRKI POLSKIEJABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 100g BEZ SKÓRKI POLSKIE
Nowość

JABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 100g BEZ SKÓRKI POLSKIE

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666908896

Cena: 5,45 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

JABŁKA SUSZONE NA CHIPSY 100g BEZ SKÓRKI POLSKIE NATURAL EXPERT

 

Składniki: Suszone jabłka bez skórki w plastrach 100% naturalne!


Suszone jabłka z Polskich sadów krojone w plastry i suszone, stanowią smaczną zdrową przekąskę. Chrupiące i słodkie w smaku przypadną do gustu każdemu łasuchowi. Chipsy jabłkowe są naturalnie słodkie bez zbędnych dodatków. Należy zaznaczyć, że jabłko samo w sobie ma wysoką ilość błonnika, dlatego wpływa na prawidłowy metabolizm. 

POCHODZENIE: POLSKA
PRODUCENT: NATURAL EXPERT
MASA NETTO: 100 g 


 
- wartość energetyczna 1107 kJ / 266 kcal
- tłuszcz 1,6 g
  w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,1 g
- węglowodany 56 g
  w tym cukry 56 g
- białko 1,4 g
- sól  0,03g
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.