wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » BANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 200g
BANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 200gBANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 200g
BANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 200gBANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 200g
Nasz hit

BANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 200g

BANANY CAŁE SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU 200g
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666905260

Cena: 11,59 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (1)

Skład: BANANY W CAŁOŚCI SUSZONE CIEMNE BEZ CUKRU BEZ KONSERWANTÓW
 

Banany jako pyszna naturalna przekąska, dzięki wysokiej temperaturze suszenia zachowują dużo wody w środku, są miękkie, ciężkie o lepkiej konsystencji

Przypominają w smaku świeże ciasteczka czekoladowo-piernikowe. Wyjątkowa ekspozycja smaku.

Pochodzenie: Ekwador
Producent: Natural Expert 
Masa netto: 200 g

Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Autor recenzji: Magdalena Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 08-07-2018
Cóż....zdrowie i pychota w jednym

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.