wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » ARONIA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 150g
ARONIA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 150gARONIA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 150gARONIA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 150g
ARONIA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 150g
ARONIA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 150g
ARONIA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 150g

ARONIA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 150g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 14,00 zł

Kod EAN: 5902666906007

Cena: 5,91 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu:
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)


ARONIA NATURALNA SUSZONA BEZ CUKRU 150g


Składniki: Suszony owoc aronii 


Dojrzałe owoce aronii mają ciemną barwę, prawie czarną, oraz delikatny charakterystyczny dla tego owocu nalot. Jest wyjątkowym owocem ze względu na swój cierpki, niespotykany smak. W kwestii kulinarnej owoce aronii można spotkać w postaci soku, suszonych owoców czy konfitur. Dla osób czerpiących przyjemność z poznawania ciekawych smaków polecane jest dodawanie owoców do herbat, ciast i innych deserów. Często też możemy spotkać nalewki ze świeżych, jak i suszonych owoców aronii.
 


Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 325 kcal / 1373 kJ
- Tłuszcz: 3,2 g
  - w tym kwasy nasycone: 0,3 g
- Węglowodany: 66 g
  - w tym cukry: 28 g
- Białko: 3,7 g
- Sól: 1 g

 

 

Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 150 g
Producent:
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl



 

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

 
Wartość odżwcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 325 kcal / 1373 kJ
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 66 g
w tym cukry: 28 g
Białko: 3,7
Sól: 1g
 
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
HIBISKUS SUSZONY 500g
szt. Do koszyka
SODA OCZYSZCZONA SPOŻYWCZA 100g
szt. Do koszyka
RYŻ JAŚMINOWY 1kg WIETNAMSKI
szt. Do koszyka
CHILLI ROZDROBNIONE 200g
szt. Do koszyka
Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu