wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » ANANAS PLASTER SUSZONY BEZ CUKRU 250g
ANANAS PLASTER SUSZONY BEZ CUKRU 250gANANAS PLASTER SUSZONY BEZ CUKRU 250gANANAS PLASTER SUSZONY BEZ CUKRU 250gANANAS PLASTER SUSZONY BEZ CUKRU 250g
ANANAS PLASTER SUSZONY BEZ CUKRU 250gANANAS PLASTER SUSZONY BEZ CUKRU 250gANANAS PLASTER SUSZONY BEZ CUKRU 250gANANAS PLASTER SUSZONY BEZ CUKRU 250g
Polecamy

ANANAS PLASTER SUSZONY BEZ CUKRU 250g

ANANAS PLASTER SUSZONY BEZ CUKRU 250g
Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 2)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666904836

Cena: 23,74 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (2)

Naturalnie suszony ananas bez cukru bez konserwantów

Skład: Suszony ananas 100% krojony w cienkie plasterki 

Ananas suszony bez cukru to doskonały, pozbawiony chemii i konserwantów produkt przeznaczony dla osób, które dbają o swoją sylwetkę oraz o swoje zdrowie. Naturalnie suszone ananasy dostępne są w opakowaniu o wadze 250 gram. Co niezwykle istotne, jest to produkt niesiarkowany, zawierający w swoim składzie wyłącznie naturalne cukry, a więc pozbawiony konserwantów.

Wykorzystanie suszonych ananasów

Suszone ananasy stanowią ciekawą alternatywę dla słodkich i słonych przekąsek, ale nie tylko. Mogą być one również stosowane jako dodatek do herbaty i różnego rodzaju deserów, zastępując inne produkty zawierające duże ilości cukru, niekorzystnie wpływającego na organizm.

Przechowywanie suszonych ananasów

Suszone ananasy to produkt, który powinien być przechowywany w suchym miejscu, aczkolwiek nie posiadającym dużego nasłonecznienia. Najlepszym miejscem na to będzie szafka kuchenna, gdzie takie suszone ananasy zostaną w odpowiedni sposób ochronione przed negatywnymi czynnikami zewnętrznymi.
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Autor recenzji: Jolanta Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 03-01-2018
pyszności!
Autor recenzji: Sandra Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji: 10-10-2017
rewelacja polecam bardzo

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.