wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » GŁÓG OWOC ROZDROBNIONY 1 kg
GŁÓG OWOC ROZDROBNIONY 1 kgGŁÓG OWOC ROZDROBNIONY 1 kgGŁÓG OWOC ROZDROBNIONY 1 kg
GŁÓG OWOC ROZDROBNIONY 1 kgGŁÓG OWOC ROZDROBNIONY 1 kgGŁÓG OWOC ROZDROBNIONY 1 kg
Nowość

GŁÓG OWOC ROZDROBNIONY 1 kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666911063

Cena: 18,18 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

GŁÓG OWOC ROZDROBNIONY 1kg
 

Składniki: Suszone, rozdrobnione owoce głogu.


Suszone, rozdrobnione owoce głogu to cenny dar natury. Napar warto stosować systematyczne, gdyż ma wiele drogocennych wartości. Napar uzyskiwany z owoców głogu osiąga piękną harmonijną barwę. Posiada naturalnie słodki smak oraz przyjemny zapach, dzięki czemu nie zraża w piciu i spożywaniu. 1 łyżeczkę suszonych owoców zalać jedną szklanką wrzącej wody, pozostawić na 15 minut pod przykryciem, przecedzić.

 


 

Kraj pochodzenia: Polska
 Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
email: info@naturalexpert.pl
Masa netto: 1 kg

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 946 kJ / 230 kcal
- tłuszcz 1,6 g
   w tym kwasy nasycone 0,2 g
- węglowodany 19,2 g
  w tym cukry 6 g
- białko 3,6 g
- sól 0 g

 

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

 

 
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu