wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » EKSTRAKT Z ACAI 100g
EKSTRAKT Z ACAI 100gEKSTRAKT Z ACAI 100gEKSTRAKT Z ACAI 100g
EKSTRAKT Z ACAI 100gEKSTRAKT Z ACAI 100gEKSTRAKT Z ACAI 100g

EKSTRAKT Z ACAI 100g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666999160

Cena: 21,72 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
EKSTRAKT Z ACAI 100g

Składniki: Ekstrakt z jagód acai 4:1. Dodatek do koktajli, jogurtu, owsianki.

Sproszkowane jagody acai to produkt godny uwagi. Owoce pochodzą z wilgotnych lasów amazońskich. Produkt można stosować niemal do każdej diety. Ma korzystny wpływ na funkcjonowanie organizmu człowieka, dzięki wysokiej zasobności w witaminy. Dodawać go można do musli, owsianek, koktajlu. Należy jednak pamiętać, że jest to suplement diety, dlatego nie można przekraczać dziennej dawki, tj. 5-10g. 

 
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 949 kJ / 226 kcal
Tłuszcz 1,04 g
w tym kwasy nasycone 0 g
Węglowodany 8,28 g
w tym cukry 0 g
Białko 2,95 g
Sól 3,17 g
 
Kraj pochodzenia: Chiny
Masa netto: 100 g
Producent: 
NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl
 
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu