wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » DAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900g
DAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900gDAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900gDAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900gDAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900gDAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900gDAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900g
DAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900gDAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900gDAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900gDAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900gDAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900gDAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900g
PolecamyNasz hit

DAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900g

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty 24/7 (dostawa 24-48h) - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 8719189052558

Cena: 22,22 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (1)

DAKTYLE ŚWIEŻE DERI 900g 
 

Składniki: Naturalne daktyle odmiana: DERI

- doskonała alternatywa dla słodkich przekąsek 

 

Świeże daktyle, każdy mnie pyta a ja nigdy nie wiem co powiedzieć. Wszystkie droższe daktyle są suszone przez słońce jeszcze na drzewach, Zbiera się je już bardziej lub mniej wysuszone i już nie dosusza, Czy to oznacza świeże? Myślałem, że to chodzi o jakieś specjalne odmiany. Dlatego szukam dla Was coraz to nowszych i lepszych.
Wychodzi jednak, że za świeżość daktyli odpowiada nowoczesny sposób przechowywania po zerwaniu, transportu i dystrybucji

Daktyle Deri dostępne w NATRAL EXPERT właśnie dzięki zapewnieniu takich warunków, Miękkie, nieco lepkie, z pestką w środku,
Są tak delikatne, że nie odważyliśmy się ich przepakowywać w nasze firmowe opakowania. Sprzedajemy je w oryginalnych kartonikach. Pakowane z należytą starannością i ręczna selekcją tylko najlepszych okazów,

Dostajecie Państwo produkt niesiarkowany, zawierający w swoim składzie wyłącznie naturalne cukry, pozbawiony konserwantów.

Jaki to smak?
- obłędny
- delikatny, karmelkowo-waniliowy
- nie za słodki przy konsumowaniu niewielkich ilości (a kartonik 900g okazuje się, że po ostatnim daktylu to niewiele)


Jak przechowywać?
- bez otwierania mogą być w temp do 22stopni, czyli taka pokojowa, przez długi okres zgodny z oznaczeniem na opakowaniu (czyli nawet z rok)
- no ale najlepiej to w lodówce, chyba, że produkt został kupiony latem.
Przygotowujemy go do wysyłki stopniowo zwiększając mu temperaturę, zgodnie z zaleceniami producenta. Tylko to może im zaszkodzić, szybka zmiana temperatur.

Latem radzę od razu wyłożyć na paterę i delektować się wyglądem i smakiem dopóki nie znikną. Nie chować do lodówki i nie mrozić. Przesyłki kurierskiej w tym okresie nie sposób dopilnować by się przypadkowo nadmiernie nie nagrzała podczas transportu. 

Nalot na daktylach, im będzie cieplej tym bardziej będzie się ewentualnie uwidaczniał, to naturalny stan rzeczy, Daktyle będą cały czas dojrzewały, i wydzielać się będzie na skórce sacharoza. 
 
Kraj pochodzenia: Izrael
Masa netto: 900 g

Polecam: NATURAL EXPERT Kamil Chojnowski

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1252 kj / 295 kcal
- tłuszcz 0,20 g
   w tym kwasy nasycone 0,10 g
- węglowodany 68 g
  w tym cukry 68 g
- białko 3,30 g
- sól 0,008 g

 

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.

- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Opis produktu bardzo zachęcający, a co najważniejsze zgodny z tym co faktycznie dostajemy. Daktyl słodki, mięsisty, obłędny. Polecam

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu