wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 500g
CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 500gCZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 500g
CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 500gCZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 500g
Nowość

CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 500g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666909046

Cena: 39,88 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 500g

Skład: 88% porzeczka czarna, 11% cukier, 1% olej słonecznikowy. PRODUKT BEZ KONSERWANTÓW.

Czarna porzeczka charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy C, a ma jej aż trzy razy więcej niż popularna cytryna!
Praktycznie każdy z nas próbował świeżej porzeczki i wie że należy ona do owoców szczególnie kwaśnych, dlatego została delikatnie otulona cukrem, aby jej wyjątkowym smakiem mógł się cieszyć każdy kto ma ochotę na porcje zdrowia zamkniętą w darze natury. Proponowany owoc pochodzi z Polskich plantacji i idealnie sprawdzi się jako samodzielna przekąska lub dodatek do innych bakalii.

Zastosowanie:
- dodatek do owsianki, musli i słodkich wypieków;
- dodatek do herbaty i kompotu;
- zdrowa i smaczna przekąska sama w sobie.

POCHODZENIE: Polska
PRODUCENT: Natural Expert
MASA NETTO: 500 g
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.