wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna » BAKALIE (suszone owoce i orzechy) » CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 500g
CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 500gCZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 500g
CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 500g
CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 500g

CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 500g

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 14,00 zł

Stan magazynowy:

Kod EAN: 5902666909046

Cena: 50,50 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 500g


Składniki: 88% porzeczka czarna, 11% cukier, 1% olej słonecznikowy

Czarna porzeczka to owoce, które uwielbiają zarówno dzieci jak i dorośli. Ich delikatnie kwaśny smak z odrobiną słodyczy zachwyca niemal każde podniebienie. Owoc został odrobinę dosłodzony, aby każdy z przyjemnością mógł się cieszyć jego smakiem. Porzeczkę można chrupać w pojedynkę, lub użyć jej jako dodatek do musli, herbaty i ciast.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1483 kJ / 350 kcal
- tłuszcz 1,6 g
  - w tym kwasy tłuszczowe 0,6 g
- węglowodany 79 g
  - w tym cukry 68 g
- błonnik 8 g
- białko 1 g
- sól 0 g


 
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 500 g
Producent: NATURAL EXPERT
PPH Kamil Chojnowski
info@naturalexpert.pl

Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać alergeny:
sezam, orzechy, gluten, seler, gorczyca

Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Klienci zakupili także
Pozostałe produkty z kategorii
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu