wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 1kg
CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 1kgCZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 1kgCZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 1kg
CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 1kgCZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 1kgCZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 1kg
Nowość

CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 1kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666909053

Cena: 78,77 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)

CZARNA PORZECZKA LEKKO SŁODZONA 1kg

Składniki: 88% porzeczka czarna, 11% cukier, 1% olej słonecznikowy. PRODUKT BEZ KONSERWANTÓW.

Czarna porzeczka jest owocem naturalnie kwaśnym bogatym w witaminę C. Owoc został odrobinę dosłodzony abay każdy z przyjemnością mógł się cieszyć jego smakiem. Porzeczkę można chrupać w pojedynkę, lub użyć jej jako dodatek do musli, herbaty i ciast.

Zastosowanie:
- samodzielna przekąska;
- dodatek do musli;
- dodatek do naleśników i wypieków;
- dodatek do kompotu i herbaty.

POCHODZENIE: Polska
PRODUCENT: Natural Expert
MASA NETTO: 1 kg
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.