wyszukiwanie zaawansowane
Strona główna1 » BAKALIE (suszone owoce i orzechy)2 » BANANY NATURALNE GRUBE KAWAŁKI 1kg
BANANY NATURALNE GRUBE KAWAŁKI 1kgBANANY NATURALNE GRUBE KAWAŁKI 1kgBANANY NATURALNE GRUBE KAWAŁKI 1kgBANANY NATURALNE GRUBE KAWAŁKI 1kgBANANY NATURALNE GRUBE KAWAŁKI 1kg
BANANY NATURALNE GRUBE KAWAŁKI 1kgBANANY NATURALNE GRUBE KAWAŁKI 1kgBANANY NATURALNE GRUBE KAWAŁKI 1kgBANANY NATURALNE GRUBE KAWAŁKI 1kgBANANY NATURALNE GRUBE KAWAŁKI 1kg

BANANY NATURALNE GRUBE KAWAŁKI 1kg

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Kurier - 13,00 zł
InPost Paczkomaty24 - 12,00 zł
Kurier zagraniczny - 118,00 zł
Odbiór osobisty Białystok - 0,00 zł

Kod EAN: 5902666908414

Cena: 38,87 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Wartość odżywcza w 100g produktu
  • Często zadawane pytania
  • Recenzje produktu (0)
BANANY NATURALNE GRUBE KAWAŁKI 1kg
Składniki: Naturalnie suszone na słońcu banany, beż żadnych dodatków 100% naturalne!

Suszone banany są pyszną naturalnie słodką, rozpływającą się w ustach zdrową przekąską dla każdego. Owoce te zawierają w sobie kompleks witamin i minerałów niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka, a ponadto regularnie spożywane pomogą uporać się z wysokim poziomem cholesterolu. 

Dlaczego warto spożywać suszone banany?
- wysoka zawartość witamin: A, C, E, K oraz te z grupy B;
- wysoka zawartość potasu, błonnika, magnezu, fosforu i wapnia;
- obniżają poziom ciśnienia; 
- pomagają w walce z cholesterolem;
- naturalnie słodka przepyszna przekąska.

Zastosowanie:
- rewelacyjnie smakują w pojedynkę, kiedy mamy ochote na coś słodkiego;
- dodatek do wypieków, ciast, tortów;
- dodatek do musli, owsianki, oraz domowych granoli.



POCHODZENIE: Ekwador
PRODUCENT: Natural Expert
MASA NETTO: 1 kgalt
 
- wartość energetyczna 0 kcal - tłuszczw tym kwasy tłuszczowe nasycone - węgl
Co to znaczy niepasteryzowane?
Często pasteryzujemy swoje słoiki z domowymi konfiturami. Wiemy, że to sposób na wekowanie i ochronę zawartości przed bakteriami.
Pasteryzowanie jednak bardzo często wykorzystują na bardzo dużą skalę producenci orzechów. Stosują swoje wielkie piece nie tylko do zabicia bakterii, ale także drobnoustrojów, i wypalają wręcz też inne zanieczyszczenia zebrane razem z orzechami. Jeśli chodzi o np. migdały, -zmieniają one swoją zawartość witamin (które jak wiemy -ciepła się boją) ale bardziej szkodliwe dla nich i innych orzechów jest to, że pasteryzacja zamienia korzystne dla organizmu zawarte w nich oleje na mniej bogate w wartości a sporadycznie nawet na szkodliwe dla naszego zdrowia. 
Z praktycznie każdego rodzaju orzechów, powstają niezwykle wartościowe zdrowotnie -oleje tłoczone na zimno. 
Z orzechów pasteryzowanych, tłocząc najlepszymi dostępnymi metodami powstają tylko oleje kosmetyczne. 
Pasteryzacja jest dobra w wielu dziedzinach naszego życia, np w sokach, czy przetworach bez cukrowych. Należy unikać tego typu zwrotu przy orzechach, ponieważ służy tylko szybkiemu i taniemu pozbyciu się wielu problemów ich producentom. Konsumenci orzechów pasteryzowanych zadowoleni ze smaku, często nie zdają sobie sprawy o ich zubożałych wartościach.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.